Felhasználói név:

Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

 

Húsvétra

Egyik talán legszebb népszokásunk a Húsvétra készülődés, a húsvéti locsolkodás.
A kislányok lázas készülődésben vannak: pirosodnak a tojások, sülnek a finomabbnál finomabb sütemények, a füstölt sonka illata lengi be a konyhákat. Előkerülnek a legszebb ruhácskák a szekrényből, hiszen a kisfiúk nemsokára megérkeznek. Csöngetnek! Kisfiúk állnak az apukájukkal az ajtóban, szemlesütve mondják a régről jól ismert versikét:

"Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam.
El akart hervadni, szabad-e locsolni?"

Hát persze, hogy szabad! Hiszen minden kislány, sőt még a kicsit nagyobbacskák is, arról álmodnak, hogy Őt locsolják meg a legtöbben! El ne hervadjon a jövő évben!

Sajnos mostanság sokan legyintenek ezen ünnep alkalmával: "Büdös leszek!", "Messze lakik",...
Vissza nem térő, el nem szalasztható alkalmak ezek! Látni  a ragyogó arcocskákat és szempárokat, amint ott maszatolnak a tojással, vagy amint egy kislegény illatos kölnivizet önt az Anyuka, a Nagymama vagy a szomszéd kislány hajára.
A locsolásért piros tojás jár! Meg egy kis harapnivaló, és persze locsolópénz!

Ragadjunk hát meg minden alkalmat, hogy a szürke hétköznapok közötti ünnepnapokat és szokásokat megtartsuk, megünnepeljük, szívünket is feldíszítsük! Hadd találkozzanak a messzi rokonok, egy jó pálinka mellett beszélgessenek az utca lakói.

Mi is szeretnénk hozzájárulni a készülődés ünnepi hangulatához. Fogadják tőlünk szeretettel Húsvétra készült nyuszikás és pipis tojáskabátkáinkat! A mintákat színes és kiszínezhető kivitelben készítettük.

Színes minta kiterített képe:    Eddigi nyomtatások száma: 1831
 

  Eddigi letöltések száma: 1551 
 


Kiszínezhető minta kiterített képe:    Eddigi nyomtatások száma: 709
 

  Eddigi letöltések száma: 1016 
 


 

Főoldal - Rólunk - Áruházunkról - Akció - GYIK - Vélemények - Elérhetőségeink - Scamp partnerek - Babaképtár